Povijest, jamstvo za budućnost

Naša je povijest jamstvo za budućnost jer još od osnutka 1983. godine, prvo kao obrtna djelatnost, a potom kao društvo s ograničenom odgovornošću, ne prestajemo napredovati i ulagati u konstantan razvoj kadrova i tehnologije proizvodnje. Upravo na konstantnom razvoju na svim poljima, uz agresivniji nastup na domaćem i stranim tržištima, te povećanju obujma proizvodnje uvođenjem novih proizvoda i proširivanjem već postojećih programa, temeljimo svoju budućnost.

Tvrtka KOVA svoju djelatnost ostvaruje na 5 000 m² poslovnog prostora u Mraclinu. Sa svojim programom opreme za zaštitu okoliša zastupljeni smo u svim dijelovima Republike Hrvatske, a kojeg smo kao pioniri započeli proizvoditi 1990. godine. Danas su svi veći gradovi u RH opremljeni opremom za zaštitu okoliša koja je proizvedena u našim pogonima. Dio naše proizvodnje iz tog programa izvozi se u BiH i Republiku Srbiju.

Programom opreme za dječja igrališta kojeg smo uveli 1995. godine korak po korak osvajamo hrvatsko tržište, s namjerom znatnog povećanja obujma proizvodnje i tržišnog udjela. Nadalje, KOVA proizvodi i širok program različitih čeličnih konstrukcija s čijom smo proizvodnjom započeli 2000. godine i koji se u cijelosti izvozi. Stambeni kontejneri i kiosci specijalne namjene isto su tako prepoznati po kvaliteti materijala i izvedbe u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj i širom RH.

Svjesni smo činjenice da je za opstanak na tržištu potrebno konstantno inzistirati na razvoju, obradi tržišta i poboljšanju organizacije, stoga u tom smjeru i koncipiramo našu poslovnu politiku i ciljeve. Inzistiramo na vrijednostima koje su nam uvijek u prvom planu: kupce stavljamo u središte svoje pažnje; cijenimo, pružamo izazove i nagrađujemo naše ljude; nastojimo biti predvodnici na polju održivosti, a svoju budućnost gradimo na temeljima obiteljskog poslovanja.