·        naziv projekta: Certificiranje opreme za vanjska dječja igrališta

·        broj ugovora: KK.03.2.1.12.0062

·        naziv korisnika: K O V A prerada metala i plastike, izvoz i uvoz, d.o.o.

       kratki opis projekta: Projektom "CERTIFICIRANJE OPREME ZA VANJSKA DJEČIJA IGRALIŠTA" tvrtka KOVA d.o.o. će napraviti ključan korak potreban za osvajanje novih EU tržišta. Želimo postati proizvođač spreman za izazove EU tržišta, odnosno hrvatski proizvođač sa dobivenim certifikatima koji su usklađeni sa EU regulativom i omogućuje pristup EU tržištu.

 

       ciljevi i očekivani rezultati projekta: PROJEKTOM ŽELIMO RIJEŠITI PROBLEM boljeg pristupa EU tržištu. EU je propisao sigurnosne direktive za proizvode koja se koriste na dječjim igralištima. Tvrtka se želi uskladiti sa direktivama, te dobiti neovisnu ocjenu ovlaštene institucije kao dodatni dokaz kvalitete i sigurnosti naših proizvoda. SVRHA I OPRAVDANOST ovog projekta je omogućiti tvrtki KOVA d.o.o. lakši pristup EU tržištu, sa ciljem podizanja kvalitete proizvoda, sigurnosti djece, povećanja prodaje, povećanja izvoza, daljnjeg razvoja i povećanja broja zaposlenih. Primjenom tehničkih zahtjeva sukladno normi u projektiranju i proizvodnji naših proizvoda očekujemo da PROJEKT DOPRINESE I POSLOVANJU PODUZEĆA. U ovaj projekt VRIJEDNO JE ULAGATI EU sredstva iz više razloga kako slijedi:

1.      Certificirani proizvodi će omogućiti rast i razvoj poduzeća a time i novo zaposlene.

2.      Certificirani proizvodi će omogućiti pristup izvoznim tržištima a time direktno utjecati i na povećanje BDP-a

3.      Certificirani proizvodi će povećati prihode tvrtke a time i prihode proračuna RH, kroz povećani iznos uplaćenih poreza i doprinosa kao i samog PDV-a

4.      Certificirani proizvodi će podići kvalitetu proizvoda, sigurnost i zdravlje djece.

5.      Certifikacijom proizvoda očekujemo da PROJEKT DOPRINESE I POSLOVANJU PODUZEĆA kroz slijedeće pokazatelje:

6.      Ostvariti će se marketinški efekt koji će doprinijeti povećanju potražnje za našim proizvodima

7.      Ostvariti će povećani poslovni prihodi kao i povećana dobit zbog povećane potražnje uvjetovane većim povjerenjem naših kupaca u kvalitetu i sigurnost naših proizvoda.

8.      Tehničko tehnološki i ekološki zahtjevi iz norme podići će tehničku kompetenciju tvrtke te utjecati i na smanjen utjecaj na okoliš.

  • ukupna vrijednost projekta: 413.875,00 kn
  • iznos prihvatljivih troškova: 331.100,00 kn
  • iznos bespovratnih sredstava: 215.215,00 kn
  • razdoblje provedbe projekta: od 01/05/2020 do 01/05/2021.
  • kontakt osobe za više informacija: Kristina Žordić, kristina.zordic@kova.hr